Brødrene Albert og Laurits på seks og tre år hjælper tit med at lave mad - og de er gode til det.
Copy link address
Louise Lauritsen lola@ugeavisen.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Arbejdsfordelingen er klar, når Albert på seks år og lillebror Laurits på tre år går i køkkenet. Albert skræller gulerødder og kartofler, mens Laurits skærer grøntsagerne ud, inden de lægges i gryden. -
Der skal også snittes spidskål til en salat, og til det arbejde tager familien en foodprocessor i brug. Samtidig er både Albert og Laurits vilde med at spise blade fra kålhovedet. -
Albert færdes hjemmevant i køkkenet. Her er han i gang med at panere kyllingestykker, som hans mor Anna havde skåret ud på forhånd. Først æg, så mel og til slut rasp. Albert har selv fundet skålene og hældt mel og rasp i. Det er også ham, der slog ægget ud og piskede det. -
Selvom det kan blive varmt ved komfuret, så har Albert hel styr på stegningen af kyllingestykkerne. Det foregår ved jævn varme, så det ikke sprøjter og sprutter. -
Også opvasken er Albert med til at klare. Her skyller han de skåle, som kyllingestykkerne blev paneret i. Det er hans forældre, som sætter servicet i opvaskemaskinen.