Annonce
På tegningen fra 1961 ses Søren Nissens bud på den nye Slotsmøllefabrik set fra Banegårdspladen. Der er blevet brygget øl på Slotsmøllen i flere århundrede i Kolding, men Slotsmøllen blev anlagt som bryggeri i 1852. Bryggeriet blev i 1986 solgt til Albani, der indstillede ølbrygningen i Kolding i 1998 og flyttede produktionen til Odense og Maribo. Slotsmøllens Bryggeri er især kendt for sin Slots Pilsner.
Ugeavisen Kolding

Byens historie på vej til genbrugspladsen

I en serie af artikler vil Kolding Stadsarkiv de kommende måneder fortælle historierne om nogle af de mest interessante samlinger, der bliver afleveret på arkivet. I seriens første del er det en samling gamle arkitekttegninger, som nær var blevet smidt ud.
Annonce
  • På tegningen fra 1961 ses Søren Nissens bud på den nye Slotsmøllefabrik set fra Banegårdspladen. Der er blevet brygget øl på Slotsmøllen i flere århundrede i Kolding, men Slotsmøllen blev anlagt som bryggeri i 1852. Bryggeriet blev i 1986 solgt til Albani, der indstillede ølbrygningen i Kolding i 1998 og flyttede produktionen til Odense og Maribo. Slotsmøllens Bryggeri er især kendt for sin Slots Pilsner.
  • Søren Nissens bygningstegninger fra 1961 viser et forslag til en butiks- og kontorbygning ved Mazantigade. Forslaget blev dog ikke realiseret. I slutningen af 1950’erne ønskede Kolding Kommune at modernisere byen og var derfor interesseret i Slotsmøllens grunde for bl.a. at sikre parkeringspladser i bymidten. Bryggeriet valgte at samle deres bygninger og modernisere faciliteterne, hvilket fritlagde flere grunde.
  • Bygningstegninger - udvidelse af rutebilstationen ved Katrinegade og Torvegade, arkitekt H. L. Hansens 1937, tidligere ejer af B. Rasmussens firma. Blandt tegningerne var også optegnelser af busparkeringsområdet. Sammen med rutebilernes opdukken opstod ideen om en fælles station. Løsningen fandt man i 1931: Rutebilstation og ekspeditionsbygning blev placeret på Svietorv, hvor fattiggården lå.
  • Foto fra ca. 1930´erne. Den nye rutebilstation skulle ikke stå for sig selv. Den blev integreret i bybilledet ved samtidig at have café og butiksarkade. Rutebilstationen flyttede senere til Mazantigade.
Ugeavisen Kolding

Klumme: Internationale studerende er en gave for Kolding

Annonce
Ugeavisen Kolding

Endnu flere af os skal køre sammen: 986 har meldt sig til samkørsel på et halvt år

Annonce
Ugeavisen Kolding

Ildsjæl hædret for sin utrættelige frivillige indsats: Derfor får han prisen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Tidligere håndboldspiller og mægler-kollega er nye på byens boligmarked: - Det er gået over al forventning

Ugeavisen Kolding

Danmarks bedste klejsmed er 21 år og kommer fra Sjølund

Ugeavisen Kolding

Uddannelsessted med 1000 studerende og 140 ansatte får ny rektor

Ugeavisen Kolding

31-årig bliver selvstændig frisør på særligt sted: Nurhan kan klippe dit hår, mens du tanker bilen

Ugeavisen Kolding

Supermarked købte topmoderne pant-automat: - Det har givet os mange nye kunder - især fra nabobyerne

Ugeavisen Kolding

Kolding-restaurant er med i ny landsdækkende gastronomisk festival

Ugeavisen Kolding

Se alle de flotte kjoler, en prinsesse har båret: Ny udstilling klar på Koldinghus

Ugeavisen Kolding

Tre blokke skal rives ned, og nyt plejehjem skal bygges: Nu har beboerne stemt om planen

Annonce