Annonce
Folkemængde samlet på havnen i anledning af kongebesøget d. 20. august 1912. I januar i år indsamlede Kolding Stadsarkiv det sidste arkivmateriale fra Kolding Havn. Der var tale om over 250 arkivæsker med sager omhandlende alt lige fra havneudvidelser til havnens daglige drift. Med den seneste indsamling fra havnen, er Kolding Stadsarkiv nu i stand til at kunne dokumentere og fortælle Kolding Havns samlede historie frem til i dag. Fotograf: Ole Sørensen.
Ugeavisen Kolding

Fra arkivet: 177 års havnehistorie samlet i 1.000 arkivæsker

Med over 170 års historie bag sig gemmer Kolding Havn på et væld af historier. Her får du et indblik i lidt af det materiale, som Kolding Stadsarkiv har liggende om havnen.
Annonce
  • Folkemængde samlet på havnen i anledning af kongebesøget d. 20. august 1912. I januar i år indsamlede Kolding Stadsarkiv det sidste arkivmateriale fra Kolding Havn. Der var tale om over 250 arkivæsker med sager omhandlende alt lige fra havneudvidelser til havnens daglige drift. Med den seneste indsamling fra havnen, er Kolding Stadsarkiv nu i stand til at kunne dokumentere og fortælle Kolding Havns samlede historie frem til i dag. Fotograf: Ole Sørensen.
  • Losning af varer ved Stykgodsterminalen på sydkajen omkring 1940. Registreringer af skibsanløb er bare ét eksempel på, hvad man kan finde i havnens arkiv. Protokollerne viser, hvilke skibe der anløb Kolding samt hvilke varer, der blev ført ind og ud af havnen. Det samlede havnearkiv kan dog bidrage med langt mere. I samlingen findes eksempelvis også Havneudvalgets arkiv, hvori man med udvalgets forhandlingsprotokoller kan komme tæt på de beslutninger og tiltag, der ligger bag havnens udvikling. Fotograf: Ukendt.
  • Havneingeniørens arkiv indgår ligeledes i samlingen. Heri er en større mængde tegninger bevaret, hvilket giver et unikt indblik i de havneanlægsudvidelser og bygningsopførelser, som er fundet sted på havnen gennem tiden. Fotograf: Emil Pedersen.
  • Som kommunal arkivar på Kolding Stadsarkiv har Jacob Krause været med til at indsamle og registrere det sidste arkivmateriale fra Kolding Havn. Jacobs hovedopgaver er til dagligt netop håndteringen af kommunale papirarkivalier, heriblandt registreringsopgaver samt arkivundersøgelser for kommunens forvaltninger. På Kolding Stadsarkiv har Jacob i de seneste par år også arbejdet med Kolding Havns historie i form af artikler i Koldingbogen og senest med Kolding Havns 175 års jubilæumsskrift fra 2018. Fotograf: Emil Pedersen.
Ugeavisen Kolding

Awardshow rykker fra København til Kolding: Lokal forening skal være medvært

Annonce
Ugeavisen Kolding

Se billederne: Hundredvis af hunde indtog motocrossbane

Annonce
Ugeavisen Kolding

Grøn giver popband debut og byder hitmager velkommen tilbage

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

De drak vand af den som børn - og nu springer 90 år gammel kilde igen: - Det er jo kæmpestort

Ugeavisen Kolding

Klumme: En ode til særlige buschauffører

Ugeavisen Kolding

Hvem skal hædres for deres bæredygtige indsats: Sylwia, Carsten og Helge kæmper om særlig pris

Ugeavisen Kolding

Tredje år i træk: Hotel i Kolding tager titel som landets bedste sted

Ugeavisen Kolding

For syvende år i træk: Dette er Danmarks hyggeligste golfklub

Ugeavisen Kolding

I dag starter stort vejarbejde på travl indfaldsvej: Sådan påvirker det trafikken helt frem til sommer

Ugeavisen Kolding

Lungebetændelse tvinger lokal ultraløber til at melde fra til 125 kilometer løb i det skotske højland

Ugeavisen Kolding

Tesla åbner 'pop-up'-butik ved storcenter

Ugeavisen Kolding

Tidligere borgmester redder spisested fra usikker fremtid: Café får ny forpagter og sænker priserne

Ugeavisen Kolding

Sæt kryds i kalenderen: Her er 20 arrangementer, du kan se frem til i sommermånederne

Annonce