Annonce
Fotograf Hoffgaard med hans kone Anne Elisabeth Caroline Christine Hoffgaard. Hoffgaard blev født den 17. oktober 1851 i Fåborg og var søn af en tobaksfabrikant. Gennem sit liv havde Hoffgaard flere forskellige hverv. Mellem 1879 og 1890 var han proprietær i Vissenbjerg. Fra 1891 tog han borgerskab i Kolding som fotograf. Han stoppede som fotograf i 1903. I 1908 blev han ansat som sekretær for ligningskommissionen ved byrådet i Kolding – et hverv han fortsatte med til han blev pensioneret omkring 1920. I 1920 flyttede han til Islands Brygge, og han døde i Lillerød den 19. november 1925.
Ugeavisen Kolding

Fra arkivet: Portræt af Koldings borgere anno 1900

På Kolding Stadsarkiv findes en samling med tusindvis af portrætter af koldingensere omkring år 1900. Den samling kan du læse meget mere om her.
Annonce
  • Fotograf Hoffgaard med hans kone Anne Elisabeth Caroline Christine Hoffgaard. Hoffgaard blev født den 17. oktober 1851 i Fåborg og var søn af en tobaksfabrikant. Gennem sit liv havde Hoffgaard flere forskellige hverv. Mellem 1879 og 1890 var han proprietær i Vissenbjerg. Fra 1891 tog han borgerskab i Kolding som fotograf. Han stoppede som fotograf i 1903. I 1908 blev han ansat som sekretær for ligningskommissionen ved byrådet i Kolding – et hverv han fortsatte med til han blev pensioneret omkring 1920. I 1920 flyttede han til Islands Brygge, og han døde i Lillerød den 19. november 1925.
  • I 1890'erne var fotografiets teknik i gang med en hastig udvikling, og det åbnede muligheden for at tage andre typer billeder end tidligere. Derfor begyndte kæledyr nu at figurer i en højere grad på portrætfotos. På billedet ses Bodil Marie Kirstine Jensen født Gjernyx med plejebarnet Aage Adolph Marcus Jensen samt familiens hund. Bodil var distriktsjordemoder i Stenderup Sogn og gift med smed Markus Jensen.
  • Jens Peter Schrøder med konen Helga og deres to børn er nogen af de mange mennesker, man kan finde i samlingen. Jens Peter var søn af forstanderen på Askov Højskole, Ludvig Peter Schrøder, og så var han også med til at starte virksomhed, der nogle år senere blev til De Danske Mejeriers Maskinfabrik sammen med Karl Konstantin-Hansen. Helga var datter af Caspar Peter Charles Schjørring, der var kongevalgt borgmester i Kolding i årene mellem 1877 og 1909. Døtrene er Elvira og Gudrun.
  • Hanne er frivillig hos Kolding Stadsarkiv og har nu i flere år beskæftiget sig med at skanne glaspladerne fra fotograf Hoffgaard samt indskrive hans protokoller. Selv er Hanne glad for arbejdet med Hoffgaards samling og fortæller: ”Jeg har fået til opgave at scanne og registrere koldingfotografen Andreas Sophus Emil Hoffgaards samling af glasplader som frivillig på Kolding Stadsarkiv. Jeg bliver aldrig træt af at dykke ned i historien, og i Hoffgaards samling får man et indblik i mange familiers liv. Billederne og protokollen kan fortælle os lidt om, hvordan man var klædt, hvornår man gik til fotograf og fortælle os, hvem den person som blev fotograferet er. Måske finder en familie et billede af en slægtning i netop denne samling - det er da spændende! Ikke en eneste dag er ens, der er altid nye spændende ting at gå på opdagelse i. Det er vores allesammens historie, som Kolding Stadsarkiv sidder og laver et kæmpe arbejde for at stykke sammen, og som jeg er utrolig taknemmelig for at være en meget lille del af.”
Ugeavisen Kolding

Forrige år lukkede hun Orange Scene: Til sommer tager Jada med Grøn-karavanen

Annonce
Ugeavisen Kolding

Prinsesse åbnede udstilling på Koldinghus - den viser prinsessekjoler fra flere årtier

Annonce
Ugeavisen Kolding

Klumme: Internationale studerende er en gave for Kolding

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Tidligere håndboldspiller og mægler-kollega er nye på byens boligmarked: - Det er gået over al forventning

Ugeavisen Kolding

Endnu flere af os skal køre sammen: 986 har meldt sig til samkørsel på et halvt år

Ugeavisen Kolding

Ildsjæl hædret for sin utrættelige frivillige indsats: Derfor får han prisen

Ugeavisen Kolding

31-årig bliver selvstændig frisør på særligt sted: Nurhan kan klippe dit hår, mens du tanker bilen

Ugeavisen Kolding

Danmarks bedste klejsmed er 21 år og kommer fra Sjølund

Ugeavisen Kolding

Uddannelsessted med 1000 studerende og 140 ansatte får ny rektor

Ugeavisen Kolding

Supermarked købte topmoderne pant-automat: - Det har givet os mange nye kunder - især fra nabobyerne

Ugeavisen Kolding

Kolding-restaurant er med i ny landsdækkende gastronomisk festival

Annonce