Annonce
Ditte Lauritsen, Kolding- Jeg skulle ned og bytte en oplader, og så bor jeg tæt på midtbyen, så jeg kommer her tit med mine forældre og veninder. - Jeg kan rigtig godt lide at sidde nede ved åen om sommeren, når det bliver varmt. Det er meget fredfyldt og dejligt at sidde og slappe af og få lidt luft. - Midtbyen kunne godt bruge en park med nogle udendørs aktiviteter og med bænke og måske et tag, så man kan sidde i læ, hvis det regner. - Vi hænger også tit ud ved banegården, og nogle gange stiller de udstillinger op på det grønne område ved biblioteket, det er ret lækkert, når der sker noget der.
Ugeavisen Kolding

Mere markedsstemning, et ungdomshus og flere oaser: Læs om de mange ideer til en bedre midtby

Ugeavisen var fredag en tur i gågaden for at høre, hvor folk elsker at komme og hvad de mangler i midtbyen. Vi fik talt med rigtig mange mennesker, som alle brænder for at bruge byen og få endnu flere til det.
Annonce
  • Ditte Lauritsen, Kolding- Jeg skulle ned og bytte en oplader, og så bor jeg tæt på midtbyen, så jeg kommer her tit med mine forældre og veninder. - Jeg kan rigtig godt lide at sidde nede ved åen om sommeren, når det bliver varmt. Det er meget fredfyldt og dejligt at sidde og slappe af og få lidt luft. - Midtbyen kunne godt bruge en park med nogle udendørs aktiviteter og med bænke og måske et tag, så man kan sidde i læ, hvis det regner. - Vi hænger også tit ud ved banegården, og nogle gange stiller de udstillinger op på det grønne område ved biblioteket, det er ret lækkert, når der sker noget der.
  • Ingrid Højhus, Jordrup - Jeg er i byen i dag, fordi jeg skulle til tandlæge. Og så er det jo torvedag og godt vejr, og så er jeg også på jagt efter en fødselsdagsgave.- Mit favoritsted er ved Kolding Å, men også bare at gå en tur gennem byen, fordi jeg godt kan lide stemningen og de gamle huse. Jeg synes, her er lækkert, og at der bliver gjort meget for byen.- Jeg synes, kommunen skulle fjerne parkeringsafgiften. Det bliver jeg irriteret over at skulle betale hver gang, så det er ikke befordrende. Og så skulle huslejen sættes ned, så det bliver mere attraktivt for små butikker at åbne. Lige nu er der mange tomme lokaler.
  • Irene Henneberg, Kolding - Jeg er på gaden sammen med min mand for at informere om vores tro, Jehovas Vidner. Og så smutter jeg nok en tur i Normal bagefter. - Mit yndligssted er Gorm's Pizza. Det er bare virkelig godt, det de har og en god atmosfære og fair priser. Det er lidt fedt, at der er åbnet noget, som er lidt mere storby samtidig med, at det er god kvalitet. - Jeg synes, man skal satse lidt mere på det specialiserede, som fx en vegansk cafe eller et glutenfrit menukort. Det skal måske ikke altid være det billigste, men i stedet have fokus på god kvalitet. - Og så er der brug for flere butikker. Jeg har hørt, at man andre steder er begyndt at slå sig sammen, så flere butikker deles om huslejen og så laver en fælles konceptbutik. Det er en måde, som måske kunne skabe et større udvalg i byen.
  • Niels-Henrik Jensen, Kolding - Jeg bor i midtbyen, og nu er jeg lige på vej ud for at lave mine sædvanlige indkøb. - Mit favoritsted er Mokka og Den engelske pub i A.L. Passagen, der kommer jeg meget på grund af den forrygende gode stemning, og det er der, jeg møder mine venner og bekendte.- Jeg rejser meget rundt og holder foredrag, og i andre byer har de samme problemer med tomme butikslokaler som her. Jeg tror, at man skal have mere fokus på kundeloyalitet. Jeg køber fx alt mit tøj hos Mr. Hübner, fordi de har god service og tager sig pænt af reklamationer. Man skal skabe en bestemt stemning af venlighed, så man føler sig velkommen og får en helt særlig købsoplevelse.
  • Sanne Rose Hansen, Dalby- Jeg er i byen for at spise frokost på Den Blå Cafe, og nu skal vi lige ud og kigge i et par butikker. - Slotssøen er mit favoritsted, da jeg godt kan lide stistystemet omkring. Det er lidt en oase. Jeg kommer også en del i Nicolai for børn, og hele det kreative område for ungerne er super. - Jeg mangler en børnetøjsforretning med de små størrelser, nu hvor Frølich er lukket. Men allermest mangler jeg et ordentligt toilet. Hvis jeg går tur med mine børn, så kan jeg blive helt stresset, hvis en af dem pludselig skal tisse. Og så er det med parkering svært. Jeg fik en p-bøde sidste lørdag, og det giver jo ikke lyst til at komme her igen. Der syens jeg godt, at man kunne prøve at være lidt mere afslappet med at skrive bøder ud.
  • Trine Sole Jepsen, Kolding - Jeg er bare ude og gå en tur for at få min søn på otte måneder til at sove. Jeg går jævnligt tur i byen. - Mit favoritsted er Tobbers Kaffebar, hvor de laver megagod kaffe og er meget hyggeligt. Ellers går jeg også meget rundt om Slotssøen. - Jeg syens, Kolding mangler grønne områder i midtbyen. Jeg kommer fra Haderslev, hvor Damparken ligger midt i byen. Så jeg kunne godt tænke mig flere steder, man kan gå tur, og hvor man ikke går på vej. Slotssøen mangler også noget grønt, der er veje og huse meget af vejen omkring.
  • Trine Valentin, Seest - Jeg har spist frokost på Den Blå Cafe, og så er det jo dejligt vejr. Når solen skinner vil jeg altid gerne en tur i byen. - Mit favortsted er Den Blå Cafe, hvor jeg tit spiser frokost, fordi jeg arbejder hernede i byen. Så den bruger jeg meget. Og så holder jeg også meget af en gåtur om Slotssøen. - Jeg mangler noget nyt og spændende at kigge på. Det kan både være streetart, nogle midlertidige udstillinger eller klatrestativet som den fugl, der var sat op på Tombolapladsen. Jeg vil gerne have, at der sker noget mere i byen, som fx Lightfestival eller marked. Man kunne også stille nogle kreative udfordringer op i gågaderne, som kunne bruges til leg af børn og voksne.
  • Aleksi Belyov, Kolding- Jeg er i gågaden i dag for at gå en tur med min far, Jeg er lige blevet færdig med en bachelor på IBA, så jeg har brugt midtbyen meget.- Jeg synes, man skal skabe nogle flere hyggelige små områder i midtbyen, og der skal ikke kun være butikker hernede men også nogle aktiviteter ligesom på kulturnatten. Det kunne være nogle lege, tombola, konkurrencer og den slags.- Åen er et fantastisk sted, og jeg kan også godt lide biblioteket. Jeg kunne godt lide, da de lavede en park nede foran biblioteket. Og så er Legeparken og området omkring søen også rigtig godt.
  • Emil Tiedt, Kolding- Jeg er her, fordi jeg lige har fået fri fra skole. Jeg er ret meget hernede allerede, men jeg synes, at det er ærgerligt, at butikkerne flytter herfra.- Jeg kunne godt tænke mig nogle flere steder, hvor man kan være social. Jeg kommer fra Holbæk, hvor vi havde en ungdomsklub til unge mellem 18 og 25 midt i byen, og det ville være fedt med noget lignende.- Jeg synes, at sådan noget her (skoven på Tombolapladsen, red.) er ret fedt, for det giver noget andet til bymidten og kan fungere som et mødested lidt ligesom under uret på hovedbanegården. Og så er jeg stor fan af de små barer og vores fredagsbar på SDU.
  • Jens Ole Larsen, 67 år, Kolding- Jeg bruger byen til at handle, og jeg kommer her, når der foregår noget. Jeg synes især området omkring Nicolai er rigtig spændende, for der foregår en masse.- Min filosofi er, at vi skal vende det hele på hovedet og sige, at vi kommer i byen for at få en oplevelse, og så kan vi købe noget, når vi alligevel er her. Lidt ligesom på Vorbasse Marked. Der tager folk til, fordi de kan lide stemningen, og der sker noget, og det er det samme i Kolding til Kulturnatten for eksempel.- Så der skal være noget for alle. Det kunne være alt fra en petanquebane, udstillinger fra kunstnere, vægge til graffiti, små bazaragtige butikker i nogle af de tomme butikslokaler, storskærme, mødesteder for mødre med små børn eller store skakspil. Og så skal man ændre byrummet hele tiden, så der altid er noget nyt at komme efter. - Vi skal involvere de kreative kræfter på alle niveauer, så der foregår noget, og så folk udefra tager til Kolding for oplevelsens skyld. På den måde bliver det oplevelsen og ikke forretningerne, der er trækplastret.
Ugeavisen Kolding

Optiker fra mindre by tilbyder synsprøver hos især ældre

Annonce
Ugeavisen Kolding

Efter mere end en måned lukket: Nu er der godt nyt om festbutik i Kolding Storcenter

Annonce
Ugeavisen Kolding

Lokal tour-helt viet af cykelprofil: Først sad hun på hjul - så gik han på knæ

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Nyt havecenter har meldt sin ankomst til byen: Nu er der sat dato på første åbningsdag

Ugeavisen Kolding

Undertøjsbutik lukker efter mere end ti år i midtbyen

Ugeavisen Kolding

Kæden har i forvejen butik i midtbyen: Nu udvider chokolade-forretning med endnu en afdeling i byen

Ugeavisen Kolding

Fodboldfest på p-plads midt i byen: Klub vil invitere hele Kolding til at se Danmarks EM-kampe på storskærm

Ugeavisen Kolding

Nu skal bilisterne finde tålmodigheden frem: Stort fjernvarmearbejde vil stå på fra nu og frem til sommer

Ugeavisen Kolding

Klumme: Pædagogik, politik eller bare regneark

Ugeavisen Kolding

Var det noget med at eje en spillehal - nu kan én i Kolding blive din

Ugeavisen Kolding

Tag din egen tallerken med og spar 15 procent hos stor fastfoodkæde

Ugeavisen Kolding

I februar meldte Kirsten ud, at hun lukker sin tøjbutik: Nu overtager Ulla i stedet forretningen

Ugeavisen Kolding

Lokal isbutik i midtbyen overtaget af ungt par: Snart kan du igen få hjemmebagte vafler

Ugeavisen Kolding

"Chris" og Majken er uadskillelige: - Vi har en lortehumor, og mange bedømmer os nok på vores udseende, men der er meget mere bag

Annonce