Annonce
Indvies officielt fredag // Havneparken 1 er adressen på IBA's nye hus, som ligger lige ved siden af SDU kun adskilt af åen. Huset har kostet 170 mio. kr. at bygge og rummer 9.000 kvadratmeter. Det blev taget i brug sidst i august. I lørdags var der Åbent Hus, hvor mere end 500 gæster lagde vejen forbi. Fredag 4. oktober kommer uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen og er med ved den officielle indvielse.
Ugeavisen Kolding

Se Koldings flotte nye uddannelsesinstitution: IBA vil være synlig og vigtig for Kolding

Uddannelses- og forskningsministeren deltager i den officielle indvielse af IBA's nye hus på fredag 4. oktober. I lørdags var der Åbent Hus, hvor der kom 500 nysgerrige gæster forbi.
Annonce
  • Indvies officielt fredag // Havneparken 1 er adressen på IBA's nye hus, som ligger lige ved siden af SDU kun adskilt af åen. Huset har kostet 170 mio. kr. at bygge og rummer 9.000 kvadratmeter. Det blev taget i brug sidst i august. I lørdags var der Åbent Hus, hvor mere end 500 gæster lagde vejen forbi. Fredag 4. oktober kommer uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen og er med ved den officielle indvielse.
  • Plads til teamwork //IBA har skabt et hus, hvor der er meget plads til gruppearbejde og teamwork, fordi det er en fast del af uddannelserne. Det betyder, at der er mange forskellige områder og små åndehuller i bygningen, hvor de studerende kan sidde og fordybe sig i forskellige opgaver.
  • Liv over alt //45 undervisningslokaler er der blevet plads til i det nye hus. Alle lokaler er bygget med en glasvæg ud mod gangarealerne, så der komme lys ind på gangene og man kan se hinanden over alt. Designet er lavet, så man aldrig er i tvivl om, hvorvidt der er andre i bygningen og for at skabe liv og signalere åbenhed og imødekommenhed. Det er IBA's erfaring, at unge trives med at kunne se og blive set af andre, og det understøtter arkitekturen.
  • Populær kantine //Siden flytningen til det nye hus har der været travlt i kantinen, som har fået en meget synlig placering i det store atrium i stueetagen og derfor er blevet et sted, hvor man har lyst til at mødes. Kantinen serverer blandt andet fisk, salater og lune retter, og det er populært blandt både studerende og medarbejdere.
  • Lysende væg //Som ved andre offentlige byggerier har IBA skullet øremærke et beløb til udsmykning med kunst. Det er blevet til denne kæmpe lysvæg, som går fra bund til top af bygningen i det høje atrium i midten. Det er Kollision, som har skabt værket, der består af en væg beklædt med trælameller og lange lysrør, som kan programmeres til at lyse i forskellige farver og mønstre.
  • 129 trin til toppen //Den nye bygning domineres af en stor trappe, der har fået navnet videnstrappen. Den tæller 129 trin fra stueetagen til 6. sal og snor sig op gennem bygningen langs facaden, hvorfra man tydeligt kan se den gennem de store glaspartier. Fra trappen har man en flot udsigt både ud af og ind i bygningen, og samtidig er det via trappen, dagslyset strømmer ind i bygningen. Alle opfordres til at bruge trappen, og det nye hus rummer da også kun en enkelt elevator.
  • Ni store uddannelser //1.500 studerende er fordelt på IBA's ni store uddannelser, som blandt andet omfatter finansøkonom, multimediedesigner og produktionsteknolog. En del af uddannelserne gør brug af højteknologisk udstyr, som de studerende skal lære at arbejde med, som fx denne robotarm. Foruden fuldtidsstudierne tilbyder IBA også en række videre- og efteruddannelser. Samlet har akademiet cirka 4.600 studerende årligt.
  • Hygge i fredagsbaren //Kongressen er navnet på IBA's fredagsbar, som drives af de studerende. Her kan man også hygge sig med bordfodbold eller en kamp på storskærm. De studerende kan døgnet rundt komme og gå i fredagsbaren som de vil. Området har separat indgang og kan lukkes af fra den øvrige bygning. Alle de mange forskellig aktiviteter for de studerende er samlet i organisationen IBA Student Life.
  • Flot udsigt //En af byens bedste udsigter fås fra øverste etage af IBA's nye hus, som er 35 meter højt. På 6. sal er akademiets efter- og videreuddannelser samlet. Også for de voksne studerende er der lagt vægt på at skabe hyggelige miljøer, hvor de kan sidde og arbejde i mindre teams. IBA er en etage højre end naboen SDU og har et flot vue over Kolding Åpark og langs åen ud mod fjorden.
Ugeavisen Kolding

Hvem skal hædres for deres bæredygtige indsats: Sylwia, Carsten og Helge kæmper om særlig pris

Annonce
Ugeavisen Kolding

Tredje år i træk: Hotel i Kolding tager titel som landets bedste sted

Annonce
Ugeavisen Kolding

For syvende år i træk: Dette er Danmarks hyggeligste golfklub

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Tidligere borgmester redder spisested fra usikker fremtid: Café får ny forpagter og sænker priserne

Ugeavisen Kolding

I dag starter stort vejarbejde på travl indfaldsvej: Sådan påvirker det trafikken helt frem til sommer

Ugeavisen Kolding

Lungebetændelse tvinger lokal ultraløber til at melde fra til 125 kilometer løb i det skotske højland

Ugeavisen Kolding

Sæt kryds i kalenderen: Her er 20 arrangementer, du kan se frem til i sommermånederne

Ugeavisen Kolding

Tesla åbner 'pop-up'-butik ved storcenter

Ugeavisen Kolding

Velkendt Aarhus-band og poptrio gæster også årets grønne koncerter

Ugeavisen Kolding

Delikatesseforretning har måtte afvise takeaway-kunder og oplever fyldt café efter flytning

Ugeavisen Kolding

Klumme: En hyldest til alle jer i skoler, børnehaver og vuggestuer - I er de modigste helte i byen

Ugeavisen Kolding

I oktober stod der 15-20 centimeter vand i restauranten: Nu genåbner den efter længere renovering

Annonce